Chinese Fondue - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chinese Fondue

Chinese Fondue

Chinese Fondue product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1-1,5 l bouillon van een blokje of uit een pot
  • om te fonduen:
  • 250 g kipfilet, in brede reepjes
  • 250 g varkensfilet, in platte reepjes
  • 150 g wortel, fijngeraspt
  • 150 g Chinese kool, in reepjes
  • 150 g paksoi, in reepjes
  • 150 g shiitake, in stukjes
  • 150 g zoete paprika, in reepjes
  • 150 g taugé
  • 250 g mie, gekookt
  • 250 g witte rijst, gekookt
  • voor de mini-loempia’s:
  • 50 g champignons, in stukjes
  • 50 g taugé
  • 50 g wortel, in dunne reepjes
  • 50 g Chinese kool, in dunne reepjes
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 eigeel
  • 250 ml zonnebloemolie
  • sojasaus
  • chilisaus
  • benodigdheden:
  • fonduepan
Voorbereiden
Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de bouillon zachtjes aan de kook. Gebruik niet alle bouillon in een keer. Om te voorkomen dat de bouillon te zout wordt, kan er tijdens het fonduen nog wat van de achtergehouden bouillon toegevoegd worden. Verdeel de kip, de varkensfilet, alle groenten, de mie en rijst over kleine schaaltjes.
Bereiden
Blancheer voor de mini-loempia de groenten even in kokend water. Schep de groenten na enkele minuten uit het water en rol ze als een envelopje op in een vel filodeeg. Plak de randen dicht met wat eigeel. Frituur de loempia’s vervolgens enkele minuten op 180°C in de zonnebloemolie totdat ze goudbruin gekleurd zijn. Prik het vlees en de groenten aan een vork of gebruik een klein mandje en houd ze enkele minuten in de fondue­pan totdat het vlees wit en gaar is. Of verdeel de diverse ingrediënten in de fonduepan en giet wat bouillon met vulling in een schaaltje. Serveer met mie, witte rijst, loempia’s, sojasaus en chilisaus.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
58 g
vet
18 g
Kcal
565