Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chinese kool met gehaktballetjes

Chinese kool met gehaktballetjes

Chinese kool met gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 grote Chinese kool, in brede repen
  • 1 l kokende kippen- of vleesbouillon van 2 tabletten
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 50 g cashewnoten, grof gehakt
  • 1-2 theel. sambal
  • 1 ei, losgeklopt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2-3 eetl. paneermeel
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g witte rijst
  • 1-2 eetl. ketjap manis
Bereiden
Blancheer de koolrepen heel kort in de kokende bouillon en spoel ze dan onder koud water af. Bewaar de bouillon. Kneed ondertussen het gehakt met de noten, sambal, ei, wat zout en peper en indien nodig wat paneermeel door. Rol er kleine balletjes van. Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de rijst toe en roer even om. Giet er zoveel bouillon bij dat de rijst ruim onderstaat en roer even door. Laat de rijst op lage stand in circa 10 minuten met deksel op de pan gaar koken en daarna uitstomen. Verwarm de rest van de olie in een wok en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en roerbak de kool in het overgebleven bakvet circa 2 minuten. Schep de balletjes door de kool en breng op smaak met wat ketjap. Serveer direct met de rijst.
Variatie
Cashewnoten kunnen worden vervangen door pinda’s.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
17 g
vet
15 g
Kcal
210