1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chinese pannenkoekjes met zoete kip

Chinese pannenkoekjes met zoete kip

Chinese pannenkoekjes met zoete kip product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram kipkabonades
  • 2 teentje knoflook, geperst
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, zeer fijn gehakt
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 2 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 200 gram pandarijst
  • 50 gram cashewnoten, grof gehakt
  • 4 kleine tortillawraps
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
Voorbereiden
Snijd het vlees van de botjes af en snijd het in kleine blokjes. Doe het vlees in een kom en voeg de knoflook, peper, gember, honing en olie toe. Schep goed door en voeg wat zout toe. Laat afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
Bereiden
Breng water aan de kook voor de rijst. Verwarm de wok en roerbak de kip in gedeel- tes goudbruin. Voeg als alle kip gebakken is een paar eetlepels water toe en laat op lage stand al roerbakkend verder garen en glan- zend bruin bakken. Kook ondertussen de rijst gaar en laat uitstomen. Schep de cashew- noten erdoor. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg ze op de borden en schep het vlees erop of erbij. Maak een timbaaltje van de rijst en zet dit er- bij. Garneer met de bosui en koriander.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 71 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 655
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie