Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chips met kruidenzout

Chips met kruidenzout

Chips met kruidenzout product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram vastkokende aardappels, schoongeboend of geschild
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
  • mayonaise
  • frituurvet
  • keukenschaaf
  • evt. vijzel
  • frituurschep of schuimspaan
  • keukenpapier
Bereiden
Schaaf de aardappels in zeer dunne plakjes van 1-2 mm. Leg ze in een vergiet en spoel er koud water over tot het water helder is. Zet de aardappelplakjes apart in koud water. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng citroenrasp met rozemarijn en (zee) zout en wrijf dit fijn, eventueel in een vijzel. Verhit het frituurvet tot 170°C. Meng citroensap naar smaak door mayonaise. Giet de aardappelschijfjes af en droog ze goed tussen 2 theedoeken. Frituur eerst 1 schijfje in het frituurvet. Het vet is heet genoeg als er bruisende belletjes ontstaan. Schep met een frituurschep niet te veel aardappelschijfjes tegelijk in het vet en haal de frituurschep erdoor zodat de schijfjes niet aan elkaar plakken. Frituur de chips goudbruin. Schep ze op keukenpapier en bestrooi met het kruidenzout. Serveer met citroenmayonaise.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
45 g
vet
33 g
Kcal
505