1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolade-amaretto semifreddo

Chocolade-amaretto semifreddo

Chocolade-amaretto semifreddo product foto
  • Ingredienten:

  • 150 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
  • 2 eetlepel melk of room
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eieren, gescheiden in eidooiers en eiwitten
  • 3 eetlepel Amaretto
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 4 plastic bekers
Bereiden
Laat de chocolade in de melk au bain-marie al roerend smelten tot een glad geheel. Klop intussen de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast. Neem de gesmolten chocolade van de warmtebron en klop er één voor één de eidooiers en de amaretto door met een garde. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom. Spatel eerst de slagroom en daarna voorzichtig de eiwitten door de chocolade. Schep de mousse in plastic bekers, zet deze in een schaal in de diepvries en laat minimaal 2 uur bevriezen. Zet de bekers voor het serveren heel kort in een laagje heet water en stort de semifreddo op bordjes. Bestuif met wat cacaopoeder.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 27 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 450
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie