Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolade cheese-cake met hazelnoten

Chocolade cheese-cake met hazelnoten

Chocolade cheese-cake met hazelnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram tarwebiscuitjes, fijngemalen
  • 100 gram boter, in stukjes
  • 500 gram roomkaas
  • 60 gram poedersuiker
  • 400 gram hazelnootpasta
  • 3 eieren
  • 75 gram hazelnoten, gehakt
  • springvorm van 20 cm Ø, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180oC. Meng de koekkruimels met de boter en 1 theelepel (zee)zout en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk het mengsel stevig aan en zet circa 10 minuten in de oven. Meng in een keukenmachine de roomkaas, poedersuiker en hazelnootpasta tot een glad mengsel en voeg de eieren een voor een toe. Verdeel het chocolademengsel over de bodem en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Zet de taart in het midden van de oven en bak in circa 1 uur gaar. Laat de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
58 g
vet
61 g
Kcal
850