1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolade-ijs met rode peper en kersen

Chocolade-ijs met rode peper en kersen

Chocolade-ijs met rode peper en kersen product foto
  • Ingredienten:

  • 50 gram pecannoten
  • 250 gram pure chocolade, in blokjes
  • 3 rode pepers
  • 4 centimeter verse gember, geschild en geraspt
  • 75 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels cognac
  • 500 milliliter chocolade-ijs
  • 100 gram kersen op sap (pot), uitgelekt
  • 1 eetlepel gemberbolletjes op siroop (stemgember), fijngehakt
  • 4 siliconen vormpjes of timbaaltjes
Bereiden
Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Hak de helft van de noten grof. Smelt 150 gram chocolade au bain-marie. Snijd 1 rode peper zonder zaadjes in kleine stukjes. Halveer de andere pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Meng de gehakte peper, geraspte gember, slagroom en cognac door de gesmolten chocolade. Spoel de vormpjes om met koud water, giet het chocolademengsel erin en zet ze in de diepvries. Laat het chocolade-ijs iets zachter worden en schep de kersen, gembersnippers en gehakte pecannoten erdoor. Vul de vormpjes uit de diepvries op met dit mengsel. Zet terug in de diepvries om op te stijven. Smelt de rest van de chocolade, doop de halve rode pepers erin en laat even drogen. Dompel de vormpjes enkele tellen in heet water en stort het ijs op bordjes. Garneer met de rest van de noten en de chocoladepepers.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 77 g
  • vet
  • 51 g
  • Kcal
  • 830
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie