1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolade-notenmerengue met mango en advocaat

Chocolade-notenmerengue met mango en advocaat

Chocolade-notenmerengue met mango en advocaat product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eiwitten
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 2 eetl. cacaopoeder, gezeefd
  • 50 g hazelnoten, gemalen
  • 2 mango's
  • 100 ml advocaat
  • bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot zachte pieken. Doe er al kloppend lepel voor lepel de suiker bij en klop tot het mengsel stevig en glanzend is.Spatel 1 eetlepel cacaopoeder en de hazelnoten er luchtig door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep bergjes eiwit van circa 7 cm op het bakpapier en strijk deze iets uit. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Temper de oven naar 140°C, bak 1 uur en laat het schuim in de oven afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren mits u de merengues daarna in een afgesloten trommel bewaart.)
Bereiden
Schil de mango’s, verwijder de pit en snijd de vrucht in smalle plakjes. Leg deze op de merengues en garneer met advocaat. Strooi de rest van de cacaopoeder erover.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 74 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 445
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie