Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolade roomtaartjes

Chocolade roomtaartjes

Chocolade roomtaartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eidooier
  • 1 eetl. geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetl. suiker
  • 2 eetl. koud water
  • 225 g bloem + extra om te bestuiven
  • 150 g boter, in blokjes
  • olie of boter om in te vetten
  • 250 g pure chocolade
  • 200 ml slagroom (Melkan)
  • wat ei of melk (Melkan)
  • poedersuiker
  • 6 kleine taartvormpjes van 10 cm Ø
  • bakpapier
  • bakknikkers of bonen
Voorbereiden
Klop de eidooier los met de sinaasappelschil, suiker en water. Zeef de bloem boven een andere kom en wrijf de boterblokjes erdoor tot een kruimelig deeg. Voeg het eimengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het afgedekt in de koelkast een half uur rusten. Vet de taartvormpjes in met wat olie of boter en bestuif ze met bloem. Verwarm de chocolade al roerende met de slagroom tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik. Steek er 6 cirkels uit van 14 cm Ø. Steek uit de restjes deeg kleine sterren. Bekleed de vormpjes met het deeg en leg de sterren op een stuk bakpapier. Bestrijk al het deeg met een beetje ei of melk. Bak de bodempjes ‘blind’ met bakknikkers of bonen samen met de sterren in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de taartbodempjes even afkoelen voordat u ze uit de vormpjes haalt en laat ze op een rek helemaal afkoelen. Schenk de afgekoelde chocoladeroom in de taartbodempjes en laat in de koelkast een uurtje opstijven. Bestuif de sterren met poedersuiker en leg ze op de taartjes.
Variatie
Lekker met een dot slagroom opgeklopt met een mespunt kaneel.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
52 g
vet
48 g
Kcal
670