In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolade-schuimkoekjes met pistache

Chocolade-schuimkoekjes met pistache

Chocolade-schuimkoekjes met pistache product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 20 gram cacaopoeder
  • 20 gram bloem
  • 100 gram gepelde pistachenoten fijngehakt
  • 100 gram pure chocolade
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Zeef de cacao en bloem erboven en schep samen met 3/4 van de pistachenoten rustig door. Meng alles goed. Schep met een lepel langwerpige hoopjes beslag op de bakplaat. Bak de schuimkoekjes in circa 15 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de koekjes aan beide kanten eerst in de chocolade en bestrooi dan met de rest van de pistachenootjes. Laat opstijven op bakpapier.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
23 g
vet
7 g
Kcal
175