1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolade-schuimkoekjes met pistache

Chocolade-schuimkoekjes met pistache

Chocolade-schuimkoekjes met pistache product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 20 gram cacaopoeder
  • 20 gram bloem
  • 100 gram gepelde pistachenoten fijngehakt
  • 100 gram pure chocolade
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Zeef de cacao en bloem erboven en schep samen met 3/4 van de pistachenoten rustig door. Meng alles goed. Schep met een lepel langwerpige hoopjes beslag op de bakplaat. Bak de schuimkoekjes in circa 15 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de koekjes aan beide kanten eerst in de chocolade en bestrooi dan met de rest van de pistachenootjes. Laat opstijven op bakpapier.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 23 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 175
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie