Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladecake

Chocoladecake

Chocoladecake product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 175 g boter
  • 175 g bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g cacao
  • mespunt zout
  • 1 theel. bakpoeder
  • 3 eetl. melk (Melkan)
  • 75 g pure chocolade, fijngehakt of geraspt
  • 8 eenpersoons bakvormpjes
  • bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvormpjes in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
Bereiden
Klop de boter met de suiker 2 minuten goed luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef bakmeel, cacao, zout en bakpoeder en roer dit er in gedeelten doorheen. Klop de melk en gehakte chocolade door het beslag en schep het in de vormpjes. Bak de cakejes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
42 g
vet
25 g
Kcal
420