Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladecrème met abrikozen

Chocoladecrème met abrikozen

Chocoladecrème met abrikozen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 2 eetl. sinaasappellikeur
  • 2 bitterkoekjes of 1 kandijkoekje, verkruimeld
  • 25 g extra pure chocolade, in stukjes
  • 50 g mascarponecacaopoeder
Voorbereiden
 
Bereiden
Wel de abrikozen in de, eventueel iets verwarmde, likeur. Schep de helft van de koekkruimels in een glas of schaaltje. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie of in de magnetron 1-2 minuten op 300 Watt. Roer de gesmolten chocolade door de mascarpone. Halveer de abrikozen en leg ze op de koekkruimels. Schep de chocoladecrème erop, verdeel de rest van de koekkruimels erover en strooi er een vleugje cacaopoeder over.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
50 g
vet
23 g
Kcal
460