1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladecupcake met nootjes en roomijs

Chocoladecupcake met nootjes en roomijs

Chocoladecupcake met nootjes en roomijs product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram pure chocolade in stukjes
  • 100 gram boter in blokjes
  • 2 eieren
  • 50 gram witte bastardsuiker
  • 50 gram bloem
  • 25 gram walnoten fijngehakt
  • 1 liter roomijs
  • kaneelpoeder
  • enkele walnoten voor garnering
  • muffinvorm, ingevet, bestoven met bloem of papieren cakevormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de chocolade en boter au bain-marie en laat afkoelen tot lauw. Klop de eieren met de suiker romig. Spatel de bloem en gehakte walnoten erdoor. Giet de gesmolten chocolade erbij en meng goed. Giet het beslag in de holten van de muffinvorm of in de cakevormpjes zodat deze voor 3/4 gevuld zijn. Bak de cakejes 20-25 minuten in het midden van de oven. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. Serveer ze met een bol ijs erop, bestuif deze met kaneelpoeder en serveer met de hele noten.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 635
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie