Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolademoussetaart met peer

Chocolademoussetaart met peer

Chocolademoussetaart met peer product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eieren, gesplitst
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 2 handperen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram melkchocolade, geraspt
  • springvorm van 24 cm Ø, bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190ºC. Klop met een mixer de eidooiers met de helft van de suiker tot een lichtgele, luchtige massa. Smelt de pure chocolade met de boter au bain marie en laat een beetje afkoelen. Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel. Klop de eiwitten stijf en voeg hierbij geleidelijk de rest van de suiker toe. Spatel de eiwitten door het chocolademengsel en schep het mengsel in de springvorm. Bak de taart in de oven in 30-40 minuten gaar. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in plakjes. Besprenkel met citroensap. Neem de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen. Verdeel de plakjes peer over de taart en bestrooi met de geraspte chocolade.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
44 g
vet
33 g
Kcal
505