Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladepannenkoekjes met gember

Chocoladepannenkoekjes met gember

Chocoladepannenkoekjes met gember product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 milliliter karnemelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepel cacaopoeder
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 stemgember fijn gesneden
  • 100 gram pure chocolade
  • zonnebloemolie
Voorbereiden
Klop de karnemelk met de vanillesuiker, het zelfrijzend bakmeel en de cacao tot een dik en glad beslag. Klop de eieren en gember erdoor en laat het beslag even rusten.
Bereiden
Smelt de chocolade au bain-marie. Verhit steeds een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep 2-3 bergjes beslag in de pan. Laat het beslag een beetje uitvloeien en gaar op een lage stand. Keer de pannenkoekjes om wanneer er kleine luchtbelletjes op het beslag komen en bak nog even op de andere kant. Serveer de pannenkoekjes met wat gesmolten chocolade erover.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
46 g
vet
10 g
Kcal
420