1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladepudding met kokos-roomsaus

Chocoladepudding met kokos-roomsaus

Chocoladepudding met kokos-roomsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pakje chocolade kookpudding
  • 500 ml melk (Melkan)
  • 100 g gehakte pure chocolade of hagelslag
  • poedersuiker
  • voor de saus:
  • 200 ml kokosmelk (blikje of pakje)
  • 100 ml room
  • 25 gram suiker
  • 1 theel. maïzena
  • puddingvorm, inhoud ca. 7,5 dl
Voorbereiden
Meng de inhoud van het pakjepudding met 6 eetlepels van de koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en voeg het aangemaakte puddingpoeder al roerend aan de melk toe. Kook daarna al roerend 2 minuten op een lage stand zachtjes door.Spoel de pudding vorm om met water en schenk de pudding in de vorm. Laat deze 3 uur in de koelkast opstijven (kan een dag van tevoren).
Bereiden
Breng de kokosmelk met de room en de suiker aan de kook en bind iets met de maïzena. Stort de pudding op een schaal. Giet de saus erover en bestrooi met de chocolade en wat poedersuiker.
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 28 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 230
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie