Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladerol

Chocoladerol

Chocoladerol product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 ml slagroom
  • 5 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 5 eiwitten
  • 175 g pure chocolade, in stukjes
  • 4 volle eetl. poedersuiker
  • bakpapier
  • rechthoekige bakvorm (circa 30x23 cm)
Voorbereiden
Bedek bodem en zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de slagroom niet al te stijf.
Bereiden
Klop de eidooiers en de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de eiwitten stijf. Smelt al roerend de chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade met een houten lepel door de ei­dooiers. Spatel daarna de stijve eiwitten erdoor. Stort dit mengsel op het bakpapier in de vorm en bak circa 15 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven en dek de chocoladecake af met een vochtige theedoek. Leg een stuk bakpapier dat groter is dan de vorm op het aanrecht en bestrooi met een dun laagje poedersuiker. Draai de bakvorm boven het papier om en stort de chocoladecake voorzichtig op het papier. Bestrijk met een laag slagroom. Rol de chocoladecake voorzichtig op. Leg de rol op een schaal en snijd hem in plakken.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
51 g
vet
30 g
Kcal
500