1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladesorbet

Chocoladesorbet

Chocoladesorbet product foto
  • Ingredienten:

  • 75 gram rietsuiker
  • 150 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 vanillestokje in de lengte opengesneden
  • 1 rode chilipeper in de lengte opengesneden
  • 2 kaneelstokjes
  • 375 milliliter water
  • wafeltjes of bokkenpootjes als garnering
  • zeef
Bereiden
Verwarm de suiker, chocolade, vanillestokje, peper, kaneelstokjes en water zachtjes al roerend zodat de chocolade smelt. Roer goed en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Giet het vloeibare chocolademengsel door een zeef in een diepvriesbak. Laat iets afkoelen en zet het 3 uur in de vriezer. Roer na ieder uur even door om grote ijskristallen te voorkomen. Serveer chocoladesorbetbollen gegarneerd met een wafeltje of een bokkenpootje.
Variatie
Schep eens vóór het vriezen 1 losgeklopt eiwit door het afgekoelde chocolademengsel. Hierdoor wordt de sorbet iets compacter.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 43 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 325
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie