Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladetaart met gekonfijte sinaasappel

Chocoladetaart met gekonfijte sinaasappel

Chocoladetaart met gekonfijte sinaasappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g pure(of extra bittere)chocolade, in stukjes
  • 4 eieren
  • mespuntje zout
  • 150 g boter, in blokjes
  • 150 g suiker
  • 50 g bloem
  • voor de gekonfijte sinaasappels:
  • 3 sinaasappels
  • 175 g suiker
  • 5 eetl. water
  • vierkante bakvorm (ca. 22x22 cm) of lage taartvorm Ø 22 cm, ingevet en met bloem bestoven
Voorbereiden
Begin met de sinaasappels. Boen ze onder heet water heel goed schoon en snijd ze in plakken van 1/2 centimeter dik. Verwarm de suiker met het water en laat dit zachtjes koken tot een lichtblonde karamel. Leg de sinaasappelplakken erin en laat afkoelen.
Bereiden
 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade au bain-marie (of in de magnetron 3-4 minuten op 400 Watt) en laat afkoelen tot lauw. Splits de eieren. Klop de eiwitten met zout stijf in een vetvrije kom. Meng de boter en suiker en klop de gesmolten chocolade erdoor. Spatel een voor een de eidooiers erdoor. Voeg de bloem toe en spatel de eiwitten er luchtig door tot een glad beslag. Vul de vorm met het chocolademengsel en bak de taart in het midden van de oven 30 minuten. Laat hem afkoelen tot lauwwarm voordat de vorm wordt verwijderd of serveer hem in de vorm (het is een zachte taart). Versier met de plakken sinaasappel.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
83 g
vet
35 g
Kcal
680