In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladeterrine met frambozen

Chocoladeterrine met frambozen

Chocoladeterrine met frambozen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 175 gram witte chocolade in stukjes
  • 225 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 300 milliliter slagroom
  • 7 blaadje gelatine
  • 6 eiwitten
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram frambozen
  • cakevorm van 1 liter, bekleed met vershoudfolie
Voorbereiden
Schep de witte chocolade en de pure chocolade met cacaopoeder elk apart in een kom. Verwarm de slagroom zonder te koken. Week de gelatine in ruim koud water. Giet de helft van de slagroom over de witte en de andere helft over de pure chocolade. Roer goed en laat smelten of smelt de chocolade apart 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt. Knijp 4 blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de witte chocolade. Voeg de 3 overige blaadjes gelatine toe aan het donkere chocolademengsel en roer tot ze opgelost zijn. Klop de eiwitten met de suiker stijf, halveer en spatel de eiwitten luchtig door elk chocolademengsel. Schep de helft van het witte mengsel in de vorm. Verdeel de frambozen erover en schep hierop een bruine laag. Herhaal dit en dek de terrine af met vershoudfolie. Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
52 g
vet
40 g
Kcal
615