Chocoladetompoes met kersen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladetompoes met kersen

Chocoladetompoes met kersen

Chocoladetompoes met kersen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g pure chocolade
  • slagroom light (spuitbus), Melkan
  • 1 potje kersen, zonder pit, goed uitgelekt
  • bakpapier
Bereiden
Rasp 50 gram chocolade grof of schaaf er krullen van. Smelt 250 gram chocolade au bain-marie of in de magnetron op 350 Watt. Strijk met een spatel van de gesmolten chocolade 12 rechthoeken van circa 6x10 cm op het bakpapier. Laat afkoelen. Leg op ieder bord een plakje chocolade dat voorzichtig van het papier geschept is. Spuit daarop een beetje slagroom en verdeel daarover kersen. Herhaal dit nog een keer en dek de bovenkant af met de laatste chocoladeplakken. Gar­neer met slagroom, kersen en de chocoladerasp of -krullen.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
48 g
vet
41 g
Kcal
580