1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladetruffels met chili

Chocoladetruffels met chili

Chocoladetruffels met chili product foto
  • Ingredienten:

  • 150 gram extra pure chocolade, grof gehakt
  • 75 milliliter slagroom (Melkan)
  • 10 gram boter
  • 20 gram hazelnoten, droog geroosterd en grof gehakt
  • mespuntje chilipepervlokken of poeder, naar smaak
  • 2 eetlepel cacaopoeder
  • snufje kaneel
Voorbereiden
Laat de chocolade au bain-marie smelten en haal van de warmtebron af. Breng ondertussen de slagroom aan de kook en laat afkoelen tot lauw. Meng de chocolade door de slagroom en klop het mengsel luchtig. Klop de boter en noten erdoor en chilipeper naar smaak. Laat dit mengsel afkoelen en dan een paar uur opstijven in de koelkast. Vorm kleine balletjes van het mengsel. Strooi een laagje cacaopoeder vermengd met kaneel op een bord en rol de balletjes erdoor. Laat de truffels afgedekt in de koelkast verder opstijven.
Bereiden
minstens 2 uur opstijven
Variatie
Hazelnoten kunnen worden vervangen door amandelen of walnoten.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 21 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 330
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie