Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladetruffeltaart

Chocoladetruffeltaart

Chocoladetruffeltaart product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eieren
  • 2 eetl. lauwwarm water
  • 150 g suiker
  • 100 g bloem
  • 100 g maïzena
  • 50 g cacaopoeder
  • 2 theel. bakpoeder
  • voor de vulling:
  • 250 ml slagroom
  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • voor de garnering:
  • cacaopoeder
  • chocolaatjes of chocoladekrullen
  • springvorm ∆ 24 cm, ingevet, bodem
  • bekleed met bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eieren met het water schuimig. Voeg de suiker toe en klop tot het mengsel als een lint van de garde loopt. Zeef de bloem, maïzena, cacaopoeder en bakpoeder er­over en spatel dit door het eimengsel. Schep dit beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Haal de taart uit de vorm en laat deze afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren mits bewaard in een trommel of in plasticfolie).
Bereiden
Snijd de taart horizontaal door. Verwarm de slagroom zonder te koken en smelt hierin de chocolade. Laat dit afkoelen, eventueel in een bak ijswater, en klop het daarna luchtig tot een crème. Verdeel een dun laagje chocoladecrème over een taarthelft en leg de andere helft erop. Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met een pannenkoekenmes een beetje ruw met de rest van de crème. Strooi of zeef er cacaopoeder over zodat de hele taart bedekt is en garneer met chocolaatjes.
Variatie
• Rol de zijkant van de taart eens door chocoladevlokken of pure hagelslag.• Leg eens een laagje (amarene-)kersen op de chocoladecrème op de taarthelften.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
71 g
vet
33 g
Kcal
630