1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram koude boter, in kleine stukjes
  • 100 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 100 gram pecannoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels suiker
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg de basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout toe. Meng de boter en 1-2 eetlepels koud water erdoor en kneed tot een soepel deeg. Kneed de chocolade en noten kort door het deeg en laat afgedekt circa 15 minuten rusten in de koelkast. Vorm van het deeg een rol van circa 24 cm en snijd deze in plakjes van 1 cm dik. Rol er bolletjes van en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Druk ze iets platter. Bestrooi met de suiker en bak de koekjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
Variatie
Vervang de noten door 100 gram in stukjes gesneden, gedroogde abrikozen.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 185
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie