Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chorizo-gehaktburgertjes met pikante tomatensaus

Chorizo-gehaktburgertjes met pikante tomatensaus

Chorizo-gehaktburgertjes met pikante tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g rundergehakt
  • 100 g chorizo, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2-3 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. fijngehakte of gemalen amandel
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 1/2 theel. paprikapoeder
  • zout
  • olijfolie
  • voor de tomatensaus:
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 2 eetl. sherry
  • 1 eetl. suiker of honing
Voorbereiden
Meng gehakt met chorizo en de andere ingrediënten behalve de olijfolie. Vorm er mini-hamburgertjes van. Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie. Verwarm de ingrediënten voor de tomatensaus, kook zachtjes 5-7 minuten zonder deksel zodat de saus dikker wordt.
Bereiden
Verwarm een grillpan of ovengrill. Leg de miniburgers naast elkaar in de pan of op een bakplaat onder de ovengrill. Rooster ze aan beide kanten 2-3 minuten zodat ze bruin en gaar zijn. Serveer ze met de tomatensaus er apart bij.12 stuks

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
4 g
vet
13 g
Kcal
170