Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Christmas candymeringue

Christmas candymeringue

Christmas candymeringue product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g poedersuiker
  • 6 eiwitten
  • snufje zout
  • 125 g blanke amandelen, gemalen
  • voor de amandelcrème:
  • 200 ml slagroom (Melkan)
  • 200 g mascarpone
  • 3 eetl. amandellikeur
  • voor het glazuur:
  • 150 g poedersuiker
  • 3 eetl. heet water
  • 2 eetl. boter
  • 50 g chocolade, geraspt of 2 eetl. cacaopoeder
  • kerstchocolaatjes, snoepjes of wandelstokjesbakpapier
  • spuitzak met grote spuitmond
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de twee soorten suiker. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf met een snufje zout. Spatel het suikermengsel en de gemalen amandelen luchtig door het eiwit. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bereiden
Schep de eiwitmassa in een spuitzak en spuit op het bakpapier vier cirkels van circa 9 cm Ø. Spuit daarna vier cirkels van circa 7 cm, vier van 5 cm en vier van 3 cm. Maak op alle kleinste cirkels een slordig toefje want dit wordt de top van de ‘boom’. Bak de cirkels circa 1 uur in het midden van de oven. Schakel de oven terug naar 100°C als het schuim te donker wordt. Zet de oven eventueel op een kier. Laat de cirkels op een rooster afkoelen. Klop de slagroom stijf en schep deze door de mascarpone die gemengd is met de amandellikeur. Verdeel de crème over de cirkels en stapel ze. Roer voor het glazuur de poedersuiker met heet water, boter en chocolade. Sprenkel dit over de taart en garneer met de kerstchocolaatjes en snoepjes.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
108 g
vet
72 g
Kcal
1160