1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Churrasco met chimichurri en gegrilde groenten

Churrasco met chimichurri en gegrilde groenten

Churrasco met chimichurri en gegrilde groenten product foto
  • Ingredienten:

  • 4 biefstukken (ca. 500 g)
  • voor de chimichurri:
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetl. gehakte verse peterselie
  • 2 eetl. gehakte verse oregano
  • 1 theel. cayennepeper
  • 1 theel. zout
  • 150 ml olijfolie
  • 4 eetl. wittewijnazijn
  • voor de gegrilde groenten:
  • 2 courgettes, in plakken
  • 2 rode paprika’s, zonder zaadjes, in brede repen
  • olijfolie
  • zout
  • vershoudfolie
Bereiden
Druk de biefstukken plat tussen 2 vellen vershoudfolie tot plakken van circa 1/2 cm. Meng de ingrediënten voor de chimichurri. Bestrijk de bodem van een schaal met 1/4 deel ervan, leg het vlees erop en giet daar weer 1/4 deel over. Laat 20 minuten marineren. Rooster intussen de groenten die bestreken zijn met olijfolie en zout in een grillpan of in de oven. Dep de biefstuk iets droog en rooster deze 1-2 minuten per kant in een grillpan. Serveer de rest van de chimichurri erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 390
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie