Citroenpasta met groene groenten - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citroenpasta met groene groenten

Citroenpasta met groene groenten

Citroenpasta met groene groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram groene asperges, in stukjes van 3-4 cm
  • 150 gram sugarsnaps
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 400 gram tagliatelle, liefst koelvers
  • 200 gram rauwe ham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
Bereiden
Kook de asperges en sugarsnaps 2-3 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de eieren met de eidooiers, citroenrasp en -sap, de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper. Kook de pasta beetgaar en houd warm. Rooster de rauwe ham in een droge hete koekenpan krokant. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de groenten toe en roerbak 2-3 minuten. Roer het eimengsel gedurende 1 minuut door de warme pasta en verdeel de groenten erover. Bestrooi de pasta met de peterselie en de krokante ham. Serveer met de overige Parmezaanse kaas.
Variatie
• Vervang de sugarsnaps door peultjes of sperziebonen. • Bestrooi de pasta eens met geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarde

Kcal
775