1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citroentaartje

Citroentaartje

Citroentaartje product foto
  • Ingredienten:

  • 150 gram bloem + bloem om te bestuiven
  • 140 gram suiker
  • 100 gram boter in kleine stukjes
  • 1 eidooier
  • 2 citroenen
  • 400 gram ricotta
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 100 gram witte bastardsuiker
  • 3 eieren
  • sap en rasp van 2 citroenen
  • lage taartvorm van 20 cm Ø, ingevet
  • bakpapier
Voorbereiden
Kneed met koele hand snel een deeg van de bloem en de rest van de deegingrediënten en voeg een snuf zout toe. Bestrooi de taartvorm licht met wat bloem. Druk het deeg gelijkmatig in de vorm en snijd de randjes netjes bij. Laat het deeg afgedekt opstijven in de koelkast. Verwarm de suiker met 150 ml water tot de suiker is opgelost en laat zachtjes inkoken tot een siroop. Boen de citroenen goed schoon en snijd ze in plakken van 1/2 cm. Leg ze in de siroop en laat ze op lage stand 10 minuten zachtjes koken. Neem de plakjes citroen uit de siroop als de schil iets doorschijnend is en leg ze op een stuk bakpapier om af te koelen. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereiden
Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bak de bodem 10 minuten voor. Neem de bodem uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Klop ondertussen de ricotta los met de crème fraîche, basterdsuiker, eieren, citroenrasp en citroensap. Giet de vulling in de deegbodem en schud zodat er geen luchtbellen ontstaan. Strijk de bovenkant glad. Bak de taart op dezelfde temperatuur in circa 20 minuten gaar in de oven. Laat de taart afkoelen en bekleed hem dan met de plakjes citroen. Laat de taart eventueel afgedekt helemaal koud worden in de koelkast.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 42 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 418
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie