1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citroentartelette met merengue

Citroentartelette met merengue

Citroentartelette met merengue product foto
  • Ingredienten:

  • 4 plakken bladerdeeg, ontdooid
  • 6 eieren
  • 150 g boter
  • 125 ml citroensap
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 4 taartvormpjes (ø 10 cm), ingevet
  • bakpapier
  • steunvulling: bakknikkers of bakbonen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg. Prik de deegbodems hier en daar in met een vork. Leg er een stukje bakpapier op en verdeel daarover de steunvulling. Bak de deeg-bodems 15 minuten in het midden van de oven. Splits 4 eieren en zet de eiwitten apart. Breng de boter met het citroensap en 150 gram basterdsuiker aan de kook. Klop het mengsel goed door en voeg van de warmtebron af al roerend 2 hele eieren en 4 eidooiers toe. Zet het mengsel tijdens goed kloppen nog 2 minuten op een lage stand zodat het bindt. Laat het daarna afkoelen. Roer af en toe. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf in een vetvrije kom. Haal de deegbodems uit de oven. Zet de oven op 150°C. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Verdeel de citroenvulling over de deegbodems en schep daarop het eiwitschuim. Zet de taartjes nog circa 5 minuten in de oven tot het schuim lichtbruin is.
Variatie
Vervang bladerdeeg door zandtaartdeeg en kneed hiervoor een deeg van 200 gram bloem, 50 gram suiker, 100 gram boter, 1 eidooier.Neem in plaats van eiwitschuim poedersuiker. Strooi deze over de citroenvulling en laat deze even onder een hete ovengrill goudbruin kleuren.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 70 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 600
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie