1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citroenzabaglione

Citroenzabaglione

Citroenzabaglione product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g aalbessen en/of aardbeien, schoongemaakt
  • 4 eidooiers
  • 4 eetl. witte basterdsuiker
  • 8 eetl. citroenlikeur
Voorbereiden
Breng een pan met een laagje water aan de kook. Ris de bessen van de takjes, snijd de aardbeien in stukjes en verdeel het fruit over 4 hoge glazen. Klop de eidooiers in een glazen of metalen kom schuimig met de suiker en likeur.
Bereiden
Plaats de kom op de pan met water (au bain-marie) en blijf circa 5 minuten stevig kloppen tot de vla dik en gebonden is. Neem de kom van de pan en klop nog iets langer door tot de vla iets is afgekoeld. Schep de zabaglione in de glazen en serveer direct met een lange lepel.
Variatie
Vervang de citroenlikeur door amandellikeur.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 23 g
  • vet
  • 6 g
  • Kcal
  • 190
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie