1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citruscakejes met pijnboompitjes

Citruscakejes met pijnboompitjes

Citruscakejes met pijnboompitjes product foto
  • Ingredienten:

  • 180 g zachte boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • rasp van een schoongeboende citroen
  • 4 eetl. versgeperst sinaasappelsap
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 20 g pijnboompitjes
  • ca. 20 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm
Voorbereiden
Klop de boter met de suiker tot een romige witte massa en klop er een voor een de eieren door. Voeg citroenrasp en sinaasappelsap toe en klop nog een paar minuten door. Zeef het bakmeel en bakpoeder boven de kom en klop dit er stevig doorheen tot alles goed vermengd is. Verwarm de oven op 180°C.
Bereiden
Zet de papieren bakvormpjes op een bakplaat of steek ze in een muffinvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi met de pijnboompitjes. Bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rekje helemaal afkoelen.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 88 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 820
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie