Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citruscakejes met pijnboompitjes

Citruscakejes met pijnboompitjes

Citruscakejes met pijnboompitjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 180 g zachte boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • rasp van een schoongeboende citroen
  • 4 eetl. versgeperst sinaasappelsap
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 20 g pijnboompitjes
  • ca. 20 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm
Voorbereiden
Klop de boter met de suiker tot een romige witte massa en klop er een voor een de eieren door. Voeg citroenrasp en sinaasappelsap toe en klop nog een paar minuten door. Zeef het bakmeel en bakpoeder boven de kom en klop dit er stevig doorheen tot alles goed vermengd is. Verwarm de oven op 180°C.
Bereiden
Zet de papieren bakvormpjes op een bakplaat of steek ze in een muffinvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi met de pijnboompitjes. Bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rekje helemaal afkoelen.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
88 g
vet
46 g
Kcal
820