Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citrussorbet `frizzante`

Citrussorbet `frizzante`

Citrussorbet `frizzante` product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 ml water
  • 200 g poedersuiker
  • 2 citroenen
  • 2 sinaasappels
  • 1 eiwit
  • 100 g blauwe bessen
  • 1 fles Crevino bianco of rosé, goed gekoeld
  • 4 coupes of hoge glazen
  • 4 lange lepels en 4 rietjes
Voorbereiden
Verwarm het water met de suiker onder af en toe roeren en breng dit langzaam aan de kook. Boen de vruchten schoon onder heet water en schil ze met een dunschiller zonder het wit van de schil. Zet enkele schilletjes apart voor de garnering. Voeg de schilletjes bij het vocht en kook zachtjes 2-3 minuten tot een siroop. Laat de siroop afkoelen. Pers de citrusvruchten en giet het sap bij de siroop. Zeef het mengsel boven een diepvriesdoos en zet dit 2 uur in de diepvries tot het dikker is geworden. Klop het eiwit los met een vork tot het schuimt. Meng het eiwit door het licht bevroren ijs en zet de massa minimaal 3 uur terug in de diepvries tot het stevig is.
Bereiden
Verdeel de blauwe bessen over 4 coupes of hoge glazen. Schep daarop bolletjes sorbetijs. Giet er vlak voor het serveren een scheut gekoelde wijn op. Garneer met een citrusschilletje, zet er lange lepels en rietjes in en serveer meteen met een glas Crevino bianco of rosé erbij.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
60 g
vet
0 g
Kcal
320