1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Clafoutis met rood fruit

Clafoutis met rood fruit

Clafoutis met rood fruit product foto
  • Ingredienten:

  • boter of olie om in te vetten
  • 600 g gemengd rijp rood fruit zoals pruimen, frambozen, kersen en bramen
  • 50 g bloem, gezeefd
  • snuf zout
  • 50 g poedersuiker + 1 eetl. extra
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 500 ml melk (Melkan)
  • platte aardewerken ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de schaal in met wat boter of olie. Haal de pitten uit het fruit en verdeel de vruchten over de bodem van de schaal. Vermeng de bloem, zout en suikers in een kom. Klop de eieren en de eidooier met de melk los en giet dit al roerende bij het bloemmengsel tot een glad beslag. Giet dit over het fruit en schuif de vorm in de oven. Bak de clafoutis in circa 50 minuten gaar en lichtbruin. Laat afkoelen tot lauw, bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer direct.+ ca. 50 minuten oventijd
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 340
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie