1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Clafoutis

Clafoutis

Clafoutis product foto
  • Ingredienten:

  • 500 milliliter melk (Melkan)
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 3 gram bakpoeder
  • 6 eieren
  • boter om in te vetten
  • 500 gram kersen, ontpit
  • poedersuiker
  • dichte taartvorm (quichevorm), Ø 24 cm
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 190˚C. Meng melk, bloem, suiker, vanille­­suiker en bakpoeder door elkaar. Roer de eieren er een voor een door en klop tot een luchtig beslag. Vet de taartvorm in.
Bereiden
Bedek de bodem van de vorm met de helft van het beslag. Zet dit 5 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de uitgelekte kersen over de beslagbodem. Vul de vorm verder met het beslag en bak de clafoutis in 40 tot 45 minuten gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te bruin wordt. Haal de clafoutis als hij gaar is uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 95 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 550
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie