Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kippenbouten of 8 drumsticks
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 2 eetl. bloem
  • 500 ml (lichte) rode wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • enkele takjes verse tijm
  • 6 stengels bleekselderij, in stukjes van 3 cm
  • 250 g worteltjes, in stukken
  • 150 g gedroogde pruimen, zonder pit
  • 250 g champignons, schoongeveegd
Bereiden
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan. Bak hierna in het braadvet de knoflook, ui en spekjes circa 5 minuten. Voeg de kip toe en bestrooi met de bloem. Giet de wijn en bouillon erbij en schep de tijm, bleekselderij en wortel erdoor. Laat op een lage stand circa 45 minuten stoven. Voeg de pruimen en champignons toe en stoof nog circa 15 minuten. Lekker met aardappelpuree.
Variatie
Neem gedroogde abrikozen in plaats van pruimen. Serveer dit gerecht op z'n Frans met (breek)brood en doop het brood in de saus.

Voedingswaarde

eiwit
59 g
koolhydraten
28 g
vet
34 g
Kcal
755