1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Corn on the cob met knoflook-kaasboter

Corn on the cob met knoflook-kaasboter

Corn on the cob met knoflook-kaasboter product foto
  • Ingredienten:

  • 4 maiskolven, ongekookt en eventueel met blad
  • 1 eetlepel olie
  • voor de knoflook-kaasboter:
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • mespunt paprikapoeder
  • 1 bosje bieslook, gehakt
  • 4 stukken aluminiumfolie
Voorbereiden
Meng de boter met de kaas en knoflook in een keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe en draai als laatste heel kort de bieslook mee. Schep over in een kom en zet afgedekt in de koelkast.
Bereiden
Bestrijk de mais met de olie (als de mais nog in het blad zit, verwijder dan alleen de buitenste bladeren en laat een laag zitten. Vouw het blad open, bestrijk met olie en vouw weer dicht). Verpak in folie en rooster de pakketjes op de barbecue in circa 20 minuten gaar. Keer regelmatig. Serveer met de knoflook-kaasboter.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie