Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Corn on the cob met knoflook-kaasboter

Corn on the cob met knoflook-kaasboter

Corn on the cob met knoflook-kaasboter product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 maiskolven, ongekookt en eventueel met blad
  • 1 eetlepel olie
  • voor de knoflook-kaasboter:
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • mespunt paprikapoeder
  • 1 bosje bieslook, gehakt
  • 4 stukken aluminiumfolie
Voorbereiden
Meng de boter met de kaas en knoflook in een keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe en draai als laatste heel kort de bieslook mee. Schep over in een kom en zet afgedekt in de koelkast.
Bereiden
Bestrijk de mais met de olie (als de mais nog in het blad zit, verwijder dan alleen de buitenste bladeren en laat een laag zitten. Vouw het blad open, bestrijk met olie en vouw weer dicht). Verpak in folie en rooster de pakketjes op de barbecue in circa 20 minuten gaar. Keer regelmatig. Serveer met de knoflook-kaasboter.