1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgette alla Romana

Courgette alla Romana

Courgette alla Romana product foto
  • Ingredienten:

  • 4 courgettes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 g rundergehakt
  • 10 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. groene of rode pesto
  • 150 g gorgonzolaovenschaal
Voorbereiden
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze iets uit met een spitse lepel. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Ver­warm de oven voor op 200°C.
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het gehakt erbij en bak dit rul. Schep de courgettestukjes, tomatenreepjes, zout, peper en pesto erdoor. Vet een ovenschaal in met wat olie van de tomaten. Zet de courgettes er naast elkaar in en schep de gehaktvulling erin. Verdeel daarover de gorgonzola. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven totdat de courgette gaar en de kaas gesmolten is.
Variatie
De courgette kan worden vervangen door aubergine.In plaats van gorgonzola is zachte geitenkaas ook heel lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 38 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 47 g
  • Kcal
  • 650
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie