Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgette broccolisoep met zalm

Courgette broccolisoep met zalm

Courgette broccolisoep met zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • 250 gram broccoli, in roosjes
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 250 gram zalmfilet
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram kruidenroomkaas
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Bak de courgette en Provençaalse kruiden mee. Schep de broccoliroosjes erdoor en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 10 minuten. Besprenkel intussen de\ zalmfilet met citroensap en bestrooi met zout en peper. Bak de zalm in de rest van de olijfolie circa 2 minuten per kant. Verdeel de vis daarna in stukjes. Serveer de soep met de zalm en verdeel de kruidenroomkaas erover.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
10 g
vet
33 g
Kcal
425