Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgette en aubergine met hazelnotenolie

Courgette en aubergine met hazelnotenolie

Courgette en aubergine met hazelnotenolie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 50 gram blanke hazelnoten
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel platte peterselie
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes en aubergines in de lengte door en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat. Maak een paar schuine inkepingen in het vruchtvlees en bestrijk de groenten met olie. Bestrooi met (chili)peper en grof zeezout. Rooster de groenten in de oven in circa 30 minuten bruin en gaar.
Bereiden
Rooster de hazelnoten bruin in een droge koekenpan en giet de olie erbij. Neem de pan van de warmtebron en roer de peterselie en citroenschil erdoor. Leg de groenten op een schaal en schep de notenolie erover. Lekker met gehaktkebab en couscous.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
11 g
vet
31 g
Kcal
355