Courgette gevuld met zalm en prei - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgette gevuld met zalm en prei

Courgette gevuld met zalm en prei

Courgette gevuld met zalm en prei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 preien, in ringen
  • 1 eetlepel gehakte oregano of;
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 gram Gerookte zalm, in reepjes
  • 125 gram mozzarella, in plakken
  • 125 milliliter kookroom
  • 300 gram tagliatelle
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Kook de hele courgettes 6-7 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Halveer de courgettes in de lengte en schep het vruchtvlees eruit. Leg de courgettes in de ovenschaal. Verhit de olie en bak hierin de prei 3-4 minuten. Schep de oregano en zalm erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel over de courgettehelften. Leg de plakjes mozzarella erop en giet de kookroom erover. Gaar de courgettes circa 10 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de tagliatelle. Serveer de gevulde courgettes met de pasta.
Variatie
• Vervang de gerookte zalm door tonijn uit blik. • Neem gorgonzola in plaats van mozzarella.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
66 g
vet
24 g
Kcal
610