In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgette met blauwe-kaassoufflé en grove pestosaus

Courgette met blauwe-kaassoufflé en grove pestosaus

Courgette met blauwe-kaassoufflé en grove pestosaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 courgettes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 eetl. bloem
  • 4 eetl. warme melk (Melkan)
  • 150 g blauwe kaas, verbrokkeld
  • 2 eieren, gesplitst
  • zout
  • versgemalen peper
  • voor de pestosaus:
  • 20 g basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. geroosterde pijnboompitjes
  • 6 eetl. olijfolie
Bereiden
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze tot een centimeter vanaf de schil uit met een lepeltje. Leg de courgettes in een ovenschaal. Verwarm de olie en fruit de sjalot in circa 3 minuten zacht. Voeg de bloem toe en roer tot deze van de bodem loslaat. Voeg de warme melk toe en roer op een lage stand tot een gebonden saus. Roer de blauwe kaas erdoor en neem de pan van de warmtebron. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de eidooiers één voor één door de kaassaus. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep ze voorzichtig door de kaassaus. Verdeel deze massa over de courgettes en bak ze in circa 20 minuten gaar en bruin. Maal ondertussen de ingrediënten voor de pesto met de staafmixer tot een grove saus en breng op smaak met zout en peper. Leg de courgettes op borden en druppel er een paar lepeltjes pesto over.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
14 g
vet
46 g
Kcal
525