Courgettebootjes gevuld met kaas - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettebootjes gevuld met kaas

Courgettebootjes gevuld met kaas

Courgettebootjes gevuld met kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 courgettes
  • 2 eetl. olie of vloeibaar bakproduct
  • 1 uitje, fijngehakt
  • 100 g roomkaas met kruiden of naturel
  • zout
  • versgemalen peper
  • 20 g pijnboompitjes
  • 8 plakjes ontbijtspek
Bereiden
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees klein. Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak even mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Schep het courgette-uimengsel in een schaaltje en vermeng het met de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper. Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en verdeel de pijnboompitjes en de plakjes spek erover. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak de bootjes in circa 20 minuten bruin en gaar.+ 20 minuten oventijd.
Variatie
 

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
8 g
vet
27 g
Kcal
320