Courgettefrittata - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettefrittata

Courgettefrittata

Courgettefrittata product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 courgettes, in dunne plakken
  • 8 eieren, losgeklopt
  • 200 gram ricotta
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 focaccia of ciabatta
  • 1 potje pesto
Bereiden
Kook of stoom de courgette in 2-4 minuten beetgaar. Spoel er koud water over, laat uitlekken en dep droog. Meng de eieren met de ricotta, rozemarijn, de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper. Schep de courgette en tomatenreepjes erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en giet het ei-courgettemengsel erin. Bak de frittata zachtjes circa 6 minuten met een deksel op de pan en circa 5 minuten zonder deksel. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Snijd de frittata in punten en serveer met het brood en de pesto.
Variatie
Bestrooi de frittata als de bovenkant begint te stollen met de Parmezaanse kaas en zet even onder een hete ovengrill.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
54 g
vet
51 g
Kcal
850