1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettegratin met tomaat en olijven

Courgettegratin met tomaat en olijven

Courgettegratin met tomaat en olijven product foto
  • Ingredienten:

  • 2 courgettes met schil, in lange dunne plakken
  • 6 eetl. olijfolie
  • 125 g zwarte olijven, in plakjes
  • 125 g gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 250 g mozzarella, in dunne plakjes
  • versgemalen peper
  • 75 g rucola
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze kort in een grillpan. Leg een dunne laag courgette in een ovenschaal met een tweede laag kruislings daarop. Verdeel daarover een laagje olijvenplakjes, tomatenreepjes, mozzarellaplakjes en versgemalen peper. Vorm weer een laagje courgette en ga door tot alles op is. (de bovenste laag is dan weer mozzarella). Sprenkel de rest van de olijfolie erover en zet de gratin 20 minuten in de oven. Serveer deze in vierkanten met een pluk rucola erop.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 45 g
  • Kcal
  • 525
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie