1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettepannenkoek met ham

Courgettepannenkoek met ham

Courgettepannenkoek met ham product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram bloem
  • snufje bakpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 200 milliliter melk
  • 125 gram kwark
  • 2 eetlepel gesmolten boter
  • 1 courgette
  • 150 gram ham
  • 1 eetlepel arachideolie
Bereiden
Meng 200 gram bloem met een flinke snuf bakpoeder, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Klop er 2 eieren, 200 ml melk (Melkan), 125 gram kwark (Melkan) en 2 eetlepels gesmolten boter door tot een glad beslag. Laat het beslag 10 minuten afgedekt rusten. Snijd intussen 1 courgette in dunne plakjes en een dikke plak ham (ca. 150 gram) in miniblokjes of gebruik gesneden hamreepjes (pakje). Verhit 1 eetlepel arachideolie en bak hierin 1/4 deel van de courgette en ham 2 minuten. Schep 1/4 van het beslag erop en bak 2-3 minuten. Keer de pannenkoek om en bak nog 2 minuten. Bestrooi met basilicum of tijm en eventueel geraspte kaas en bak zo nog 3 pannenkoeken.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 465
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie