In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettepannenkoek met ham

Courgettepannenkoek met ham

Courgettepannenkoek met ham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram bloem
  • snufje bakpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 200 milliliter melk
  • 125 gram kwark
  • 2 eetlepel gesmolten boter
  • 1 courgette
  • 150 gram ham
  • 1 eetlepel arachideolie
Bereiden
Meng 200 gram bloem met een flinke snuf bakpoeder, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Klop er 2 eieren, 200 ml melk (Melkan), 125 gram kwark (Melkan) en 2 eetlepels gesmolten boter door tot een glad beslag. Laat het beslag 10 minuten afgedekt rusten. Snijd intussen 1 courgette in dunne plakjes en een dikke plak ham (ca. 150 gram) in miniblokjes of gebruik gesneden hamreepjes (pakje). Verhit 1 eetlepel arachideolie en bak hierin 1/4 deel van de courgette en ham 2 minuten. Schep 1/4 van het beslag erop en bak 2-3 minuten. Keer de pannenkoek om en bak nog 2 minuten. Bestrooi met basilicum of tijm en eventueel geraspte kaas en bak zo nog 3 pannenkoeken.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
44 g
vet
22 g
Kcal
465