1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettesalade met paddenstoelen

Courgettesalade met paddenstoelen

Courgettesalade met paddenstoelen product foto
  • Ingredienten:

  • 2 courgettes
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetl. pesto
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g gemengde paddenstoelen (kastanje­champignons, oesterzwammen, shiitakes, in plakjes of reepjes)
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 12 cherry-/kerstomaten, gehalveerd
Voorbereiden
Verwijder de steelaanzet van de courgettes. Schaaf of snijd de courgettes in de lengte in repen. Meng olijfolie (bewaar minimaal 1 eetlepel voor het roerbakken) met pesto, balsamicoazijn en zout en peper. Giet deze marinade over de courgette­linten en laat dit circa 4 minuten goed intrekken.
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de paddenstoelen met de pistachenoten 2-3 minuten. Schep de tomaten erdoor. Haal de courgettelinten uit de marinade en verdeel ze over 4 borden. Schep het paddenstoelenmengsel in het midden en druppel de marinade eromheen.
Variatie
Vervang de pistachenoten door hazel­noten of amandelen.Neem in plaats van kerstomaten 8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 305
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie