Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettesoep met amandelen

Courgettesoep met amandelen

Courgettesoep met amandelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 courgettes in plakken
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 liter kokendhete groente- of kippenbouillon
  • 100 milliliter kookroom
  • 3 takjes waterkers
  • grillpan
Bereiden
Bestrijk de courgetteplakken aan beide kanten met een mengsel van Provençaalse kruiden en wat olie. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Rooster de plakken om en om lichtbruin in de hete grillpan. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de sjalot lichtbruin. Voeg de courgette, bouillon en kookroom toe en breng aan de kook. Zet de warmtebron uit. Voeg de waterkers toe en pureer de soep helemaal glad. Breng op smaak met versgemalen peper en bestrooi met de amandelen.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
10 g
vet
17 g
Kcal
215