1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettespread

Courgettespread

Courgettespread product foto

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten:
  • 150 g blanke amandelen
  • 350 g courgette, in blokjes
  • 150 g Parmezaanse kaas, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 25 g (klein bosje) basilicum of 10 g gedroogd
  • 150 ml olijfolie
  • zout
  • tabasco
  • extra olijfolie
  • 4 schone potjes van ca. 200 ml
Bereiden
Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Pureer de amandelen, courgetteblokjes, Parmezaanse kaas, knoflook en basilicum in een keukenmachine of met een staafmixer en giet er in een straaltje de olie bij tot een dikke puree ontstaat. Maak op smaak met zout en tabasco. Verdeel de courgettespread over de potjes. Giet in ieder potje circa 2 eetlepels olie zodat de spread ermee bedekt is. Sluit de potjes goed af en bewaar ze 1-2 weken in de koelkast. Lekker bij vlees, vis en gevogelte of op toast.

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
5