1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettestamppot uit de wok met ham en ananas

Courgettestamppot uit de wok met ham en ananas

Courgettestamppot uit de wok met ham en ananas product foto
  • Ingredienten:

  • 1,5 kg kruimig kokende aardappelen, geschild
  • zout
  • 1 blik ananasschijven of ananasstukjes op sap (ca. 450 g)
  • 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 750 g courgette, met schil, in kleine blokjes
  • 250 g gekookte hamreepjes
  • 1 grote rookworst of 2 blikjes knakworst
Bereiden
Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar. Giet de ananas af, vang het sap op en snijd de ananas in kleine stukjes. Verhit de olie in een wok, fruit hierin de ui goudbruin en schep de kerriepoeder erdoor. Voeg de courgette toe en roerbak 5 minuten. Meng ananassap, ananasstukjes en hamreepjes erdoor en verwarm 3 minuten. Verwarm intussen de rookworst of knakworstjes. Giet de gare aardappels af en maak er een grove puree van. Schep deze door het courgettemengsel. Serveer de stamppot met de rookworst of knakworstjes.
Variatie
• Vervang courgette eens door witte kool of spitskool.• Neem in plaats van hamreepjes salami of gerookte kip.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 69 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 615
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie